Portfolio

MTS kijkt met trots terug op talloze bouwprojecten, Er zijn een aantal bouwprojecten die zo bijzonder waren, dat wij ze hier graag aan u laten zien. Ze geven u een concreet beeld over wat wij precies doen. Het project is bijvoorbeeld bijzonder omdat het om een monumentaal pand ging. Of vergde juist veel onderzoek omdat het probleem zo complex was dat de oplossing heel specifiek moest zijn.

 
In de spoelkeuken van het restaurant van de Koninklijke Bibliotheek was er vooral een probleem met de vloer. In eerste instantie werd de hulp van MTS ingeroepen om een verhoogde vloer aan te brengen onder de transportbaan naar de vaatwasser.

 

De vloeren en wanden zaten vol kalk en vuilsporen, die niet meer te verwijderen waren. Uit nader onderzoek bleek dat de voegen tussen vloer- en wandtegels ook niet meer voldeden aan de HACCP-normen. Daarom was de spoelkeuken tijdelijk buiten gebruik gesteld. Een situatie die niet veel langer meer kon duren.

In overleg tussen de partijen is toen besloten al het vloer- en wandtegelwerk te voorzien van een coating. Het bestaande tegelwerk is bewust in tact gelaten. Al het tegelwerk is ontvet. De tegels zijn daarna geschuurd. Wij hebben een verhoogde vloer van 10 cm gemaakt met epoxy troffelmortel. Een vloer van zand/cement was geen optie omdat dit materiaal te lang moet drogen (gemiddeld 1 cm per week). Dat hield een droogtijd in van 10 weken! De gehele vloer hebben wij voorzien van een schraaplaag.

Hierna is de gehele vloer voorzien van gietcoating r met als toplaag een UV bestendige antislip sealer. De voegnaden van de wandtegels achter de spoelinstallatie zijn vlak getrokken met een saneermortel. Vervolgens zijn de wanden opnieuw geschuurd. Ten slotte zijn de wanden voorzien van een primer en daarna twee keer gecoat.

Dit project hebben wij afgerond van het begin tot het eind binnen een tijdsbestek van anderhalve week. De opdrachtgever en de gebruikers, waaronder de chef-kok waren tevreden over het eindresultaat. Het beoogde doel – de spoelkeuken veilig te gebruiken en snel en goed te kunnen schoonhouden volgens HACCP-normen - is met deze aanpak van MTS bereikt.

 

gallery}Koninklijke_Bibliotheek{/gallery}