Portfolio

MTS kijkt met trots terug op talloze bouwprojecten, Er zijn een aantal bouwprojecten die zo bijzonder waren, dat wij ze hier graag aan u laten zien. Ze geven u een concreet beeld over wat wij precies doen. Het project is bijvoorbeeld bijzonder omdat het om een monumentaal pand ging. Of vergde juist veel onderzoek omdat het probleem zo complex was dat de oplossing heel specifiek moest zijn.

Er bleek fors achterstallig onderhoud te zijn aan de tuinmuur van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Aannemersbedrijf G.B. van Hoek uit Delft heeft MTS gevraagd om mee te denken hoe deze muur weer in de oude staat teruggebracht kon worden.

Eén van de belangrijkste conclusies bij inspectie bleek dat de ezelsrug bovenop de muur ontbrak. Dit is gekomen omdat in het verleden losse stenen vanwege valgevaar zijn verwijderd. Het ontbreken van de ezelsrug veroorzaakte bovendien vochtindringing van bovenaf. Dit had als gevolg dat het metselwerk van de muur alsmaar slechter werd. Mosgroei en vorstschade werden steeds meer zichtbaar.

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.